donderdag 18 februari 2010

Op bezoek bij de Brandweer!




















Mijn grote kleine broer Hildo "zit" bij de brandweer.
Daar valt natuurlijk altijd wel wat spannends te beleven, dus vorig weekend mochten we een kijkje nemen op de kazerne in Hoofddorp. Omdat vriendinnetje FeeFee later ook brandweer wil worden (of SUPERHELD) ging familie Borg gezellig met ons mee.
Bij binnenkomst stonden we meteen in de hal waar alle groot materieel was geparkeerd. Blusauto, duikauto, technische auto, ladderwagen, allerlei voertuigen stonden op een rij. Bo vond het eerst wel een beetje eng, dus papa zeulde met een argwanende Bo op zijn arm rond. Maar toen Hildo haar zo'n tien keer had beloofd dat de auto's echt niet AAN zouden gaan, durfde Bo zelf een beetje rond te huppelen.
De kindjes mochten in een heuse brandweerboot zitten, en er werd zelfs een heeeeeel klein rondje gereden met een bluswagen; spannend!
Niet alleen de kids hadden het naar hun zin, ook de papa's en mama's vroegen de kleren van Hildo's brandweerlijf. En bij het rondje rijden glommen de oogjes van de volwassenen minstens net zo hard als die van de kleintjes!
Vooral FeeFee lette goed op wat Hildo allemaal vertelde, en de demonstratie langs de glijstang sloeg ze met een leergierige blik gade.
De tijd vloog; voordat we het wisten was het voor de brandweermannen tijd om te gaan lunchen. We sloegen snel een bakkie koffie/chocomel naar binnen en spoedden ons naar huis.
Maar eerst zijn we nog even een lekker boterhammetje gaan eten bij de Borgjes. Het was een heel leuk dagje!
Toen Bo 's avonds in haar bedje lag namen we deze enerverende dag nog eens door.
Dat werkt altijd het beste wanneer Bo aan haar konijn (handpop) mag vertellen wat ze die dag allemaal heeft gedaan.
"En wat vond je nou het allerleukste wat je bij de brandweer hebt gezien?" vroeg ik/konijn als afsluiter. Bo dacht even goed na en met een geheimzinnige blik in haar ogen zei ze: "Er was daar een apparaat en als je op een knopje drukte viel er een bekertje naar beneden. En in dat bekertje kwam zomaar CHOCOLADEMELK terecht!"
Altijd leuk, zo'n verrassende kijk op de zaken!
Ach, nu hebben we een mooi excuus om over een jaartje nog een keer te gaan kijken, en dan ben ik benieuwd of de koffie-automaat nog steeds favoriet is bij Bo.

1 opmerking:

Lara zei

Het was zeker erg leuk. Complimenten aan je broer nog. Twan en Fee hebben het er nog over. Twan vraagt nu nog soms "waar is die Bo?". Hoe vind je dat : )
Ik zal je snel even wat foto's doormailen van ons gezellige viertal.
Liefs,
Lara