vrijdag 26 juni 2009

Het bloed kruipt...

Gisteren was een lekker zonnige dag en Bo liep (toevallig) in een wit outfitje. Aanvankelijk zat er een blauwe jurk overheen, maar dat werd haar te warm.
Zo'n wit pakje maakt het plaatje hieronder nóg echter, naar mijn bescheiden mening.
Emmertje water en een kwast uit de schuur gehaald... et voila; naar goed Chinees voorbeeld probeerde Bo met water op de stenen van de straat te schrijven!

In China zie je, zodra de zon een beetje schijnt, dat alle parken worden bevolkt met mensen die "leuke dingen" doen. Oudjes doen TaiChi, kindjes maken muziek, men speelt kaart, danst, zingt (vals of niet), etcetera. Wij zagen ook meermalen dat (meestal wat oudere) mannen met een prachtige grote kalligrafeerkwast Chinese tekens op de tegels schreven met... water.

Het schijnt de kunst te zijn om net genoeg water te gebruiken om de tekens niet te snel te laten opdrogen en tevens zo weinig water te gebruiken dat de boel niet uitvloeit of druppelt. Lijkt een makkie, maar ik kan je verzekeren dat je verstelt staat hoe snel zonverwarmde tegels een streepje water doen verdampen!
Enfin; Bo (en later ook Roos) heeft zich de hele middag vermaakt met een emmertje water en een kwast! Heerlijk puur toch? En met een beetje fantasie zag je echte Chinese tekens verschijnen. Bo bevestigde haar roots op een prachtige manier!

Deze mama heeft zitten genieten van een wonderlijke deja-vu.

Geen opmerkingen: