woensdag 30 juni 2010

Voordat je het weet zijn ze GROOT!

Gossie, wat is onze kleine "baby Roos" gegroeid...
Inmiddels is ze al bijna 1 meter groot en bijna DRIE jaar oud.
Je gooit er wat eten en drinken in en ze schieten vanzelf de lucht in!
Maar ik doelde vooral op de mentale groei van ons bijdehandje.
En dat gaat natuurlijk niet vanzelf, maar eigenlijk ook weer wel.
Ze pikken gewoon zelf de dingen op waar ze "klaar" voor zijn, en zo vindt ieder kind haar eigen tempo. Daar waar Bo vaak een duwtje nodig heeft (gaat steeds beter, hoor), moeten we Roos regelmatig afremmen!
Overigens schijnt dat heel nomaal te zijn qua verdeling van "oudste" en "jongste" kinderen, dus daarover zal ik verder niet uitwijden.
Over Roos wil ik nu wel even uitwijden (zeg maar opscheppen!).
Enkele weken geleden is ze overgestapt van ledikantje naar peuterbedje. Ze was er bijna letterlijk uitgegroeid, maar ook mentaal was ze helemaal klaar voor het schapenbedje van Bo. (Bo is rond haar 5e verjaardag overgestapt naar een superfijn volwassen bed van IKEA. Uiteraard wilde Roos meteen ook niet meer in haar trappelzak, en dat vond ik een prettig plan, want stel je voor dat ze haar bed zou uitkomen en van de trap afduikelde... brrrr....
We hadden namelijk verwacht dat onze jonge onderzoekster regelmatig uit haar bed zou komen om gezellig bij papa en mama te "buurten". Maar tot nu toe is ze er nog niet uitgekomen! Ongelooflijk! Waarschijnlijk goede invloed van Bo, die dit kunstje gelukkig ook nooit heeft ontdekt.
Afgelopen weekend was het zulk lekker weer dat we geheel spontaan opnieuw een poging hebben gedaan om Roos zonder luier te laten lopen. Ze deed het al regelmatig op de wc, dus ze was al een behoorlijk eind op weg qua zindelijkheid.
Zoals ik al zei; een NIEUWE poging, want in de meivakantie was ze er duidelijk nog niet klaar voor. Ze vond het weliswaar erg interessant om zonder luier te mogen lopen, maar na twee natte spijkerbroeken in twee uur, waarvan Roos ons nonchalant op de hoogte bracht door "Oh, ik lek." te zeggen, hielden we het voor gezien.
Maar dit weekend liep het gesmeerd! Op één mini-ongelukje na. Het is natuurlijk wel weer even aanpakken om op allerlei plekken binnen enkele minuten de dichtstbijzijnde wc te vinden. Maar zo kom je nog eens ergens! En Roos heeft het kunstje helemaal door: op de peuterspeelzaal, op de sportschool (kinderopvang), in de supermarkt, bioscoop, overal moet ze plassen.
Soms doet onze grote meid stiekem nog een klein middagdutje (niet verder vertellen hoor), en gisteren was ze ongepland in haar schapenbedje slaap gevallen terwijl ik aan het schoonmaken was.
Ze sliep dus ZONDER LUIER... oeps, als dat maar goed gaat!
Het ging dus heeeeel goed! Toen ze wakker werd moest ze meteen plassen.
En ze lag zoooo schattig te slapen, met haar kleine "luierloze" billetjes in de lucht! Dat plaatje wil ik graag met jullie delen. SMELT!

Geen opmerkingen: